Siyaset‘Teröre karşı İsveç kanunları gevşek’

‘Teröre karşı İsveç kanunları gevşek’

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terör örgütü PKK, sadece Türkiye’ye değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar veriyor.

‘Teröre karşı İsveç kanunları gevşek’

İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor” dedi. Çavuşoğlu ve Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç-Radman, yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, İsveç’te bazı binalara terör örgütünün işaretlerinin asılmasına yönelik soru üzerine, “Görüntüler önce sosyal medyada çıktı. O sırada belediye başkanı ile büyükelçimiz birlikte idi. Büyükelçimiz sorduğunda belediye başkanı ‘olmadı’ dedi. Ama İsveç polisi gerçekleştiğini söyledi. Terörle mücadelede İsveç kanunlarının, yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Terör örgütü PKK, adı üzerinde terör örgütüdür. Sadece Türkiye’ye değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar veriyor. İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor. Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var, o da sürekli İsveç hükümetini adeta rehin almış, tehdit ediyor” dedi.

Haberin Devamı

İsveç: Kasıtlı bir kampanya

İsveç Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın resmi ve örgüte ait görsellerin, projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bu, açık bir şekilde İsveç’in NATO’ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyası. İsveç bir terör örgütü olan PKK’yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır” denildi.