09.11.2015 - 10:52 | Son Güncellenme:
Sanat dünyasının renkli isimleri bugüne kadar siyaset sahnesinde de kendini göstermeye çalıştı. Aralarında Türk sinemasına damga vuran isimlerden, şarkıcılara kadar birçok kişi siyasete atılmayı tercih etti. Yeşilçam'ın emektarları Hülya Koçyiğit ve Cüneyt Arkın ise sanatta gösterdikleri başarıyı Meclis'e taşıyamadı.
Hülya Koçyiğit 1987 seçimlerinde ANAP'ın İzmir adayı oldu, ancak başaramadı. Cüneyt Arkın babasının vasiyeti üzerine 1991 yılında memleketi Eskişehir'den, ANAP adayı olarak girdiği siyasette başarı sağlayamadı. Roman sanatçı Balık Ayhan, 2011'de AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş fakat seçimlerde aday gösterilmemişti. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ankaralı Namık da bağımsız olarak Ankara'dan adaylığını koyan isimlerdendi.
İbrahim Tatlıses 2007'de Genç Parti adayı olmuştu. 3 kez de AK Parti aday adayı olan Tatlıses siyasette tutunamadı. Tatlıses, son seçimde de bağımsız aday olmuş sonrasında ise vazgeçmişti. Pusulalar basıldığı için kendisine 100 oy çıkmıştı.
7 Haziran'da Meclis'e giren Uğur Işılak ise 1 Kasım'da bu kez liste dışı kaldı.
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren komedyen Levent Kırca, 2009 Belediye seçimlerinde DSP'nin Üsküdar, 2014 yerel seçimlerinde ise İşçi Partisi'nin İstanbul adayı oldu.
Halil Ergün siyasete 1994 yerel seçimlerinde adım attı. SHP'nin Beyoğlu adayı olan sanatçı seçilemedi. Beyoğlu'na 1999'da da CHP'den aday olan Ergün yine başarılı olamadı. Müzik yapımcısı Şahin Özer, 1994 ve 1999 yıllarında DYP, 2004 yılında ise AK Parti adayı oldu ancak kazanamadı.
Şarkıcı Metin Şentürk, 2002'de Tansu Çiller'in liderliğindeki DYP'den, 7 Haziran seçimlerinde ise bağımsız aday olarak girdiği yarışlarda seçilemedi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin İstanbul adayı olan oyuncu Mehmet Aslan 2 seçimde de meclise giremedi.
Livaneli Erdoğan'a rakip olmuştu.