SiyasetSilahlı eylem hücresi

Silahlı eylem hücresi

06.06.2009 - 00:27 | Son Güncellenme:

Ergenekon kapsamında, GATA ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli üç sivil memure ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli iki kurmay kıdemli albaya yönelik arama işlemlerinin gerekçesi açığa çıktı

Silahlı eylem hücresi

 Aramaların, Ergenekon yapılanmasının darbe teşebbüsü ile silahlı eylem hücresinin bu kişilerle bağlantılı olabileceği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce söz konusu TSK mensupları ve diğer siviller için verilen 2 ayrı karara ilişkin evrakta şu bilgiler yer aldı: 
-  Şüpheliler, Mehmet Şener Eruygur, Ahmet Hurşit Tolon ve Hasan Atilla Uğur’dan ele geçen dijital verilerde örgütün darbe teşebbüsüne girdiği iddiası. 
-  Tutuklu sanık Mustafa Levent Göktaş’tan elde edilen dijital verilerin incelenmesinden birçok üst düzey askeri ve sivil yönetici, bürokrat ve yüksek yargı organı mensuplarına yönelik  fişleme belgelerinin bulunması.
İhbar mektubu
-  Savcılığa gelen ihbar mektubunda Göktaş’a bağlı silahlı bir eylem hücresinden bahsedildiği, bu şahısların elde ettikleri mühimmatı talimat üzerine değişik yerlerde yeraltına gömmek suretiyle sakladıkları. 
-  Şüphelilerin Poyrazköy Keçilik mevkii, 138 ada içinde gömdükleri anlaşılan bir kısım silah, mühimmat ve patlayıcının ele geçirildiği. 
-  Aynı mahkeme kararlarında, şüphelilerin Ergenekon’la faaliyet yürüttükleri, gizli belgeleri sakladıkları yönünde iddialar bulunduğu kaydedildi.