Siyaset‘Savunma’ya yeni kritik projeler

‘Savunma’ya yeni kritik projeler

25.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii Başkanlığı’nda (SSB) kritik projelerin başındaki isimler, yerli silah sistemleriyle ilgili son aşamayı paylaştı. İTÜ SAVTEK tarafından gerçekleştirilen Savunma Teknolojileri Günleri 2021 etkinliği dün başladı. Çevrimiçi platformlarda bugün ve yarın da sürecek etkinlikte, savunma sanayiinde kritik projeleri yöneten isimler soruları yanıtladı.

‘Savunma’ya yeni kritik projeler

 

SEYFETTİN ERSÖZ Ankara

Haberin Devamı

İHASOJ Projesi

Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir’in de katıldığı etkinlikte, SSB Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Akyol, düşman haberleşme sistemleri ve radarlarının tespit edilmesi ve aldatılmasını hedefleyen yeni projelerle ilgili bilgi verdi. Akyol, “Türkiye olarak İHA teknolojisinde dünyanın en önde gelen ülkelerinden biriyiz. Biz önümüzdeki dönem Kara Konuşlu Uzaktan Elektronik Destek/Taarruz Kabiliyeti Projesi (KARASOJ) ve Hava Platformunda Uzaktan Elektronik Destek/Taarruz Kabiliyeti Projesi (HAVASOJ) konseptinin yanına İHASOJ konseptini de eklemek üzere çalışmaları başlattık” dedi. Akyol, ağ destekli harp konseptinde tüm elektronik harp sistemlerinin birlikte çalışabilmesi için çalışmalarının olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ormanlık alanda hareket eden personel ile sığınakları tespit etmek için Ormaniçi Gözetleme Radarı’nın (FOPRAD) kara versiyonun envantere alındığını söyledi.

SSB Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can da ilk uçuşunu 2025’te yapması planlanan Milli Muharip Uçak projesine değindi. Uçağın 2022’de ön tasarım fazının tamamlanacağını belirten Can, uçağın 2023’te hangardan çıkacağını kaydetti.

SSB Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç ise Altay Tankı için başlatılan yerli motor BATU güç grubunun 2024’te tank üzerinde kabülünün yapılacağını açıkladı. SSB Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse de, TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin katlanabilir kanatlı silahlı insansız hava araçlarıyla donatılacağını ve bu SİHA’ların, 100-150 metre mesafeden iniş/kalkış gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Yazarlar