Siyaset‘Polise yumruğu kabul etmiyoruz’

‘Polise yumruğu kabul etmiyoruz’

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaftancıoğlu’na ilişkin “Görevinin başındadır” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir vekilin polise yumruk atması konusunda da “Güvenlik güçlerine saldırmak doğru değil. Hele hele bunu bir vekilin yapması asla doğru değil” ifadelerini kullandı...

‘Polise yumruğu kabul etmiyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesine ilişkin “Görevinin başındadır. Biz Canan Hanım’ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz” diyen Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KUL HAKKI YEMEM: Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormazsam ben niye siyaset yapıyorum. Beni onlardan ayıran; ben kul hakkı yemem, onlar kul hakkı yerler. Yarın sandık gelecek. ‘Gelin bizim partiye oy verin’, yok arkadaşlar, öyle basit bir çağrı da yapmayacağım, yaptığım çağrı şudur, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. İşsiz evlatlarınızı, fakir fukarayı, esnafı, evinde tencere kaynamayan kadının halini düşünün, ondan sonra vicdanınız neyi emrediyorsa gidip oyunuzu o partiye verin. Olay bir Türkiye olayıdır, bir parti olayı olmaktan çıkmıştır artık.

KARIŞ KARIŞ GEZİYORUM: Karış karış ülkeyi geziyorum, toplumun her kesimiyle oturup konuşuyorum. Ben bu millete doğruyu söyleyeceğim her zaman, eksiğimiz var mıydı, vardı. Kusurumuz var mıydı, vardı. Özeleştiriyi de yapıyoruz. Şimdi yanlış yapmamaya, milletin sesini dinlemeye, toplumun her kesimiyle kucaklaşmaya, açıkça ifade edeyim, toplumun her kesimiyle helalleşmeye gidiyoruz.

Haberin Devamı

İKİ KIRMIZI ÇİZGİ: Bizim iki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Bayrağımızı ve vatanımızı seviyorsa herkes bizim dostumuzdur. İnsanların kimlikleri, inançları, yaşam tarzları farklı olabilir. Ama aynı bayrağın altında aynı vatanda yaşıyoruz. Komşularımızın kimliğini, yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Siyaset kamplaşma alanı değildir. Siyaset vatandaşa nasıl hizmet ederim bunu anlatma alanıdır. 

BİRLİK OLMA GÜNÜ: Beraber mücadele etmek zorundayız. Gün ayrışma değil, beraber olma, birlikte mücadele etme günü. Sokağa çıkıp cam pencere kapı indirmek kavga etmek değil derdimiz. Sandık gelecek, demokratik yollarla Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Bütün sorunları çözülür.

‘Boyun eğmeyeceğiz’

CHP lideri toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Bir milletvekili polise yumruk attı, o görüntülerle ilgili neler söylersiniz? sorusuna, “Asla doğru bulmayız. Doğru değil. Güvenlik güçlerine yumruk atmak, güvenlik güçlerine saldırmak doğru değil. Hele hele bunu bir milletvekilinin yapması asla doğru değil. Kabul etmiyoruz” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘Yüreğimize yazmışız’

Kılıçdaroğlu, “Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından başka bir isim olacak mı, seçim yapılacak mı?’ sorusu üzerine de şunları söyledi: “Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Biz Canan Hanım’ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyorum, adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz. Biz CHP’yiz. Bizim ruhumuzda, Kuvayimilliye vardır.”