Siyaset‘Hiçbir çiftçi asla zarar etmeyecek’

‘Hiçbir çiftçi asla zarar etmeyecek’

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidara geldiklerinde çiftçiler için ‘taban fiyat’ uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Diyelim ki; 100 TL’ye ürettiniz, % 25 kâr eklenecek. 125 TL’ye alıcı buluyorsan, istediğine sat. Fakat altına düştüğünde devlet satın alacak” dedi.

‘Hiçbir çiftçi asla zarar etmeyecek’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için İzmir’in Ödemiş ilçesi Küçük Menderes Bölgesi’ndeki çiftçiler ile bir araya geldi. Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kim neyi ekecek, neyi biçecek bu önceden planlanacak. Asla hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Buğday mı arpa mı, ne ekiliyorsa köylünün maliyetini çıkaracağız. Diyelim ki; 100 TL’ye ürettiniz, yüzde 25 kâr eklenecek. 125 TL’ye alıcı buluyorsan, istediğine sat. Fakat altına düştüğü zaman devlet satın alacak. Size asla zarar ettirmeyeceğiz. Buna ‘taban fiyat’ diyoruz. Maliyet artı kârın altına çiftçi asla düşmeyecek” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu Tarım Kanunu’nda bulunan bir maddeyi hatırlatarak, “Her yıl milli gelirin yüzde 1’i oranında pay vereceğiz.” 

Haberin Devamı

Ucuz mazot sözü

Kılıçdaroğlu, mazot fiyatı için de “Sadece çiftçiye satılan kırmızı mazot uygulaması var. Çiftçi gidecek düşük fiyattan kırmızı mazot alacak. ÖTV, KDV olmayacak” diye konuştu. Gençlerin kırsalda çalışmak istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kırsalda çalışan gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek” dedi.

‘Sinirlerim demir gibi’

Kılıçdaroğlu, daha sonra, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Nurhayat Kaya’nın vefat eden eşi Ali Kaya’nın cenazesine katıldı, aileye taziyelerini iletti. Buca ilçesinde bulunan 6. Sanayi Sitesi esnafı ile de bir araya gelen Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti: “Ben halkın politikacısıyım. Sizin sesinizim, çalışan, üreten, alın teri döken ve hakkıyla evine ekmek götüren herkesin yanındayım. Türkiye hızla büyüyebilir, herkes kazanabilir. Yeter ki bu ülkenin 5’li çeteleri, saray beslemeleri ve uyuşturucu baronları ile mücadele edelim. Küfrediyorlar. Sanıyorlar ki sinirleneceğim. Demir gibi sinirim var. Ben sakin bir adamım ama kararlı bir insanım. İnandığım yoldan asla dönmem. Moralinizi bozmayın, sandığa gittiğinizde adaletten yana oy kullanmanızı istiyorum.”

Haberin Devamı

‘TV’ye çık, adayı açıklayacağım’

Kılıçdaroğlu, dün Fox TV’ye de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın etkinliğinde Bülent Arınç’la tokalaşmadığı iddialarını yalanlayarak “Niye tokalaşmayalım. Farklı siyasi kulvarlarda olmamıza karşın birbirimize saygılıyız” dedi. Arınç’ın siyasetçilere ders verir nitelikte konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu “Kralın çıplak olduğunu, bir kişinin AK Parti’yi sonlandırdığını, bitirdiğini ifade etti. Bu ifade Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama” diye konuştu.

CHP lideri, Erdoğan’ın “Ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla” çağrısına da “Arkadaş yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın, senin televizyon kanalların var, orada çıkarsın karşıma, oturur hesaplaşırız. Ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Ben tek geleceğim, kimi istiyorsan yanına al” yanıtını verdi. -HABER MERKEZİ