Siyaset‘Halk AKP’ye unutamayacağı ders vermeye hazırlanıyor’

‘Halk AKP’ye unutamayacağı ders vermeye hazırlanıyor’

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

7 Haziran’ın barajları yıkma seçimi olduğunu söyleyen CHP’li Gümüş, “Şimdi yeni bir dönemin eşiğindeyiz. 1 Kasım seçimleri de AKP’nin yenilgisini tescilleme seçimi olacaktır” ifadesini kullandı

‘Halk AKP’ye unutamayacağı ders vermeye hazırlanıyor’

CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Fevzi Gümüş 1 Kasım seçimleriyle ilgili olarak, “Halk bu sefer Erdoğan’a ve AKP’ye unutamayacakları bir ders vermeye hazırlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Gümüş, Milliyet’e şu değerlendirmelerde bulundu:

ERDOĞAN İSTEDİ: Bu seçim, Saray’ın baskısıyla AKP’nin koalisyon hükümeti kurmaması nedeniyle yapılıyor. Seçmen bu seçimin gereksiz olduğunu belirtiyor ama bu sefer Erdoğan’a ve AKP’ye unutamayacakları bir ders vermeye hazırlanıyor. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na her kesimden gösterilen ilgi de bunu gösteriyor.

NORMALLEŞMEK İÇİN CHP İKTİDARI: Türkiye’nin temel problemlerden biri de Kürt sorunudur. 30 yıldır çözülememesinin nedeni muhafazakar sağ iktidarların bu sorunu kendi iktidarlarının payandası yapmış olmalarından ileri geliyor. CHP iktidarında Kürt sorununun çözümünün adresi parlamento olacaktır... Kürt sorunu vardır; bunun silahla, şiddetle çözülemeyeceği başından itibaren belliydi ama artık CHP var. Pek çok temel sorunun çözümü gibi Kürt sorununu da demokratik yol ve yöntemleri kullanıp çözeceğiz. Bu nedenle ülkenin normalleşmesi için CHP’ye her şeyden çok ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

AKP’NİN YENİLGİSİ TESCİLLENECEK: 7 Haziran barajın yıkılması seçimiydi. CHP, baştan itibaren yüksek barajın anti demokratik olduğunu dile getiriyordu. İktidar olduğumuzda seçim barajını kaldıracağımızı da açıkça beyan ettik. Şimdi yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Nasıl ki 7 Haziran seçimi, barajı yıkmak amacını taşıyorduysa 1 Kasım seçimleri de AKP’nin yenilgisini tescillemek seçimi olacaktır.

EMANET OYLAR DÖNECEK: 7 Haziran’dan sonra CHP’nin izlediği tutarlı yol, seçmen nezdinde büyük ilgi gördü. 7 Haziran’da sandığa gitmeyen, AKP’ye, MHP’ye yahut HDP’ye oy veren seçmen, bu seçimde CHP’ye oy vereceğini söylüyor. Bu kamuoyu araştırmalarına da yansıyor zaten. Alevi seçmen de oyunu CHP’de birleştirmek için kararlı görünüyor. 7 Haziran’ın konjonktürü farklıydı. HDP’ye yönelik baraj psikolojisi nedeniyle bir miktar emanet oyun HDP’ye gittiği anlaşılıyor. Bu sefer farklı olacak. Sahadaki veriler aday olduğum İstanbul 3. Bölge’de 11’den daha fazla (7 Haziran’da 9) milletvekilini çıkaracağımızı gösteriyor.

13 YILDIR NEREDEYDİN?
Seçmenin CHP’ye oy vermesi için pek çok neden var. Bunların başında Türkiye’nin içte ve dışa iyi yönetilmediği gerçeği geliyor. 7 Haziran’dan sonra Suruç ve Ankara katliamları gibi pek çok katliam, Türkiye’yi yaşanmaz hale getirdi. Ekonomi çökmüş durumda. CHP, 7 Haziran’da iktidar olursa neleri gerçekleştireceğini vaat etmişti. O zamanlar ‘Kaynak nerde?’ diyen AKP, şimdi birden bire CHP vaatlerinin kopyasını vaat etmeye başladı. Buradan da anlaşılıyor ki AKP’nin kaynak yok yalanı çökmüş durumda. Kaynak var ama nereye harcayacağınız önemli. Komik durumdalar. İnsana sormazlar mı, 13 yıldır neredeydin diye. MHP ve HDP de CHP’nin vaatlerini küçük değişikliklerle benimsemiş durumda. Bu nedenle seçmenin 1 Kasım tercihi CHP olacaktır.