SiyasetEmekli paşadan millevekili adayı olacağı yönünde iddialara yalanlama

Emekli paşadan millevekili adayı olacağı yönünde iddialara yalanlama

29.03.2010 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Emekli paşadan millevekili adayı olacağı yönünde iddialara yalanlama

Eski Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP’den milletvekili adayı olmak istediği yönündeki iddiaları avukatı aracılığıyla yalanladı.

Haberin Devamı

Tolon’un avukatı İlkay Sezer tarafından yapılan açıklamada Tolon’un, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili adaylığı için kulis yaptığı; ancak Baykal’ın vize vermediğine yönündeki haberlerin "tamamıyla gerçek dışı" olduğunu bildirerek "Nitekim, sözkonusu haber içeriğine bakıldığında da, müvekkilimizle ilgili bu asılsız iddiaların, bizzat haberde ismi geçen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından da yalanlandığı açıkça görülmektedir. Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, bu tarihe kadar vermiş olduğu tüm röportajlardan da açıkça ifade ettiği üzere, hayatının hiçbir döneminde aktif siyasetin içerisinde yer almayı düşünmemiş ve bu çerçevede, kendisine yapılan teklifleri de kabul etmemiştir" dedi.

Haberin Devamı

-"KAYSERİ’DE ‘ERZİNCAN’ TİPİ OPERASYON HAZIRLIĞI" HABERİNE YALANLAMA"-

Avukat Sezer, yaptığı diğer yazılı açıklamada 26 Mart’ta bir gazetede yayımlanan "Kayseri’de ‘Erzincan’ tipi operasyon hazırlığı vardı" başlıklı haberde, 22 Mart’ta gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesine atıfta bulunarak, Tolon hakkında adil yargılamayı etkilemek amacıyla tamamıyla asılsız ithamlarda bulunulduğunu savunarak şöyle dedi:

"Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmekte olan 2009/191 Esas sayılı davada, talebimiz üzerine celbine karar verilen kayıtlardan da açıkça görüldüğü üzere, haberde belirtilenin aksine 18.07.2007 tarihinde İstanbul’da değil, Ankara’da bulunmaktadır. Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un hiçbir zaman Siyah Audi A4 model aracı olmadığı gibi, böyle bir araç hiçbir zaman kullanımına da tahsis edilmemiştir. Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, haberde adı geçen kişilerden, emekli TSK mensubu olması nedeniyle tanıdığı Emekli Orgeneral Şener Eruygur dışındaki şahıslardan hiçbirini tanımadığı gibi, bu kişilerle doğrudan veya dolaylı hiçbir irtibatı da bulunmamaktadır."

Sözkonusu iddiaların tamamıyla gerçekdışı olduğuna ilişkin 25 Mart’ta tüm yazılı ve görsel medyaya basın açıklaması gönderildiğini ifade eden Sezer, haberle ilgili olarak yasal yollara da başvurulduğunu belirtti. Sezer, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ömrünü, Cumhuriyetin temel nitelikleri ile Atatürk İlke ve Devrimlerine sadık kalarak, ülkesine ve milletine hizmet etmeye adamış, tüm yaşantısı boyunca hukuka ve kanunlara harfiyen riayet etmiş, TSK’nde ordu komutanlığı dahil olmak üzere pek çok önemli görev üstlenmiş şerefli bir subay olan, müvekkilimiz emekli orgeneral Ahmet Hurşit TOLON hakkında, adli yargılamayı etkilemek amacıyla yapılan bu tamamıyla gerçekdışı, taraflı ve maksatlı yayınların, sağduyulu halkımızca en doğru biçimde takdir edilmesini temenni ederiz."