Siyaset Egemen Bağış: Erdoğan’ın seçimi kazanacağına emindim

Egemen Bağış: Erdoğan’ın seçimi kazanacağına emindim

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanımızın seçimi kazanacağına emindim; ama beklentim yüzde 51.5 civarı bir oy almasıydı. Beklediğimden daha fazla oy aldı” ifadelerini kullandı.

Egemen Bağış: Erdoğan’ın seçimi kazanacağına emindim

Egemen Bağış, Bağımsız Balkan Haber Ajansı IBNA’ya (Independent Balkan News Agency) şu değerlendirmeleri yaptı:

Haberin Devamı

‘Oy yüzdesi arttı’

“Bu sonuçlar Recep Tayyip Erdoğan’ın insanların isteklerini dinlemesini bilen, en iyi siyasetçi olduğunu gösteriyor. Birinci gelmek zordur; ama 16 yıl iktidardaysanız birinci gelmek daha da zordur. Çünkü insanlar sıkılabilir.

Yüzde 55 oy almak ise başka büyük bir başarıdır; bu, Cumhurbaşkanı’nın şahsi başarısıdır. Erdoğan yüzde 24.5 oyla Belediye Başkanı, yüzde 33 oyla Başbakan oldu ve her seçimde oy yüzdesini artırıyor. Bakalım bundan beş yıl sonra nerede olacak?

Yüzde 55’in üzerine çıkacak mı? İnsanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Erdoğan da insanları anlıyor. Batı’nın bu insanların Erdoğan’dan ayrıştırılamayacağını anlaması gerekir.”

Yunanistan’a tepki

Yunanistan ile ilişkilere ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Egemen Bağış, FETÖ mensubu olup Yunanistan’a kaçan ordu mensubu kişilere ve konuya ilişkin şunları söyledi: “Yunanistan bundan hiçbir şey kazanamayacağını anlamalı. Yunanistan Türkiye’den kaçan asker üniformalı bu teröristleri yakalamalı, Türk adaletine teslim etmeli.

Haberin Devamı

Böylece Yunanistan ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlar. Yunanistan’da bunu yapabilecek siyasetçiler var. 15 Temmuz gecesi beni ilk arayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın durumunun iyi olup olmadığını sonran yabancı siyasetçi Dimitris Avramopulos gibi örneğin. Şimdi kendisi Brüksel’de. Bu insanlar, Türk vatandaşları ve Erdoğan tarafından takdir görüyor. Ama Yunan hükümeti de harekete geçmeli. FETÖ’nün ne olduğunu anlamalısınız. Siz birçok darbe yaşadınız. O yüzden de darbenin azmettiricilerini nasıl olur da koruyabildiğinizi anlayamıyoruz.”