SiyasetEcevit: Irkçı değil, Atatürk milliyetçisiyim

Ecevit: Irkçı değil, Atatürk milliyetçisiyim

31.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ecevit: Irkçı değil, Atatürk milliyetçisiyim

Ecevit: Irkçı değil, Atatürk milliyetçisiyim


Petek Us, Davut Güleç, Demet Öztürk - Kayseri


Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, DSP'nin sabırlı örgütlenme modeliyle her seçimde gücünü adım adım artırdığını belirterek, "Artık adım adım ilerleme devri sona erdi. Bundan sonra sıçrayarak geleceğiz. Geçen seçimlerde solun birinci partisi olan DSP, bu kez Türkiye'nin birinci partisi olacak" dedi.
Partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde otobüsün üzerinde milletvekili ve belediye başkan adaylarını tanıtan Ecevit, mitinge katılanların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Ecevit, "Ben sizlerle, milletimle gurur duyuyorum" diye seslendi.
Sanayinin ve kalkınmanın sağlandığı yörelere terörün giremediğini bildiren Ecevit, yürütülen mücadele sayesinde teröristlerin büyük eylemler yapamaz hale geldiklerini söyledi. Bunun yerine bazı büyük şehirlerde küçük çocukların bile kolaylıkla gerçekleştirebileceği molotof eylemlerine yöneldiklerini kaydeden Ecevit, "Bu terörün kaynağı Türkiye ve Türk milleti değildir. Bu terörün kaynağı Türkiye'nin gücünden korkan dış güçlerdir" dedi.
Konuşması zaman zaman çeşitli sloganlarla kesilen Ecevit, Kayserililer'in milliyetçiliğe ne kadar değer verdiklerini iyi bildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Bazıları benim için 'Ecevit, eskiden milliyetçi değildi. Son zamanlarda milliyetçi oldu' diyorlar. Ben Kıbrıs Barış Harekatı yapılırken ne kadar milliyetçi idiysem, bugün de o kadar milliyetçiyim. Amerika'nın baskı ve tehditlerine karşı haşhaş ekimi yasağını kaldırırken ne kadar milliyetçi idiysem, şimdi de o kadar milliyetçiyim.
Ama ben ırkçı milliyetçi değilim. Başkalarının topraklarında gözü olan bir milliyetçi değilim. Çünkü ben Atatürkçüyüm. Benim ve partimin milliyetçiliği Atatürk'ün tanımladığı milliyetçiliktir. Irkçı olmayan, yayılmacı olmayan barışçı bir milliyetçi anlayışı.