SiyasetDoktorlardan sabunlu protesto

Doktorlardan sabunlu protesto

27.11.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

BAŞBAKAN Yardımcısı Tansu Çiller'in İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde yanlış nöbet listesine bakarak görev yerinde olmadığını düşündüğü nöbetçi doktor için "Görevden uzaklaştırın" talimatı vermesine tepki sürüyor.

Doktorlardan sabunlu protesto

Bursa Tabipler Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Hamdi Aytekin 200 doktorun katılımıyla Almira Otel'de düzenlediği basın toplantısında, eline bir kalıp sabun alarak "Çiller, balyoz harekatı yapacakmış. Biz de bu balyoz harekatını yaparken `Elleri ve çevresi kirlenir' diye kendisine bir kalıp sabun göndereceğiz. Kirlenen ellerini ve çevresini temizler" dedi.
Aytekin şöyle konuştu:
"Türk tabipleri, her zaman ülkesini ve insanını düşünen, özverili, saygılı ve bilgili politikacıların destekçisi olmuştur. Hiçkimsenin toplumun bir parçası olan hekimlerle toplumun arasını açmaya gücü yetmez. Çiller balyozu tutarken elleri ve çevresi kirlenir. İşte bu sabunla da temizlenir."
Geçen hafta Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde denetim yapan Çiller, baktığı nöbet çizelgesinde bulunmayan bir doktor için "Bunun affı yok, hemen görevden uzaklaştırın" diye talimat vermişti. Hastane Başhekimi Dr. Tufan Alpyörük'ün, Çiller'i, geçen haftaki nöbet çizelgesine baktığı şeklindeki uyarısı üzerine yanlışlık giderilmişti.