Siyaset'Devleti yeniden inşa edeceğiz'

'Devleti yeniden inşa edeceğiz'

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Devleti yeniden inşa edeceğiz. Daha güzel bir Türkiye, büyüyen, gelişen bir Türkiye. Herkesin iş güç sahibi olduğu bir Türkiye” diyerek ‘bize katılın’ çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, “Sabırla sandığı bekleyeceğiz” dedi.

Devleti yeniden inşa edeceğiz

Mehtap Gökdemir / NİĞDE - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde’de partisinin grup toplantısında konuştu. Partiye katılan yeni üyelere rozet takıp hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEK ÇİVİ ÇAKILMADI: Dediler ki ‘Niğde’ye havaalanı yapacağız’, 20 yıldır söylüyorlar. Tek çivi bile çakılmadı. Bunların tamamını, Allah nasip ederse iktidar olduğumuzda göreceksiniz, Niğde’ye de neler yapılıyor, Kayseri’ye de neler yapılıyor. 

ÖTV’SİZ, KDV’SİZ MAZOT: İlk yapacağımız iş, çiftçiye mazotu ÖTV ve KDV’siz vereceğiz. Alacak, tarlasına gidecek. Üretecek. Köylerde genç kalmadı. O nedenle diyoruz ki köylerde, kırsalda gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek.

EYT’Yİ ÇÖZECEĞİZ: EYT’yi, meraklanmayın. O hafızamın bir yerinde zaten duruyor. EYT’lilerin sorunlarını bunlara defalarca söyledim. Çalışıyorlar aylardır, bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Neden? Çünkü devlette liyakati bitirdiler.

Haberin Devamı

2 KIRMIZI ÇİZGİ: CHP’nin devlet yönetiminde iki kırmızı çizgisi vardır. Vatan ve bayrak. Vatanıyla ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAK: “Kimse papazı alamaz” dedi, papazı verdi mi? Bu tükürdüğünü yalamak demektir. “Asla Esad ile konuşmayacağım, yan yana gelmeyeceğim.” Türkiye dış politikada ciddi sorunlar ile karşı karşıya. Putin talimat verdi, şimdi Esad ile görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyleyince görüşüyor.

BAY KEMAL’İN SÖZÜ VAR: İlk kez bu iktidar döneminde toprak kaybettik. Süleyman Şah toprağı bize aitti. Türbeyi kaçırdık ya. Ya akıl alacak şey değil. Ama Bay Kemal’in sözü var. Bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi’ni eski toprağımıza götüreceğiz. 

BİZE KATILIN: Devleti yeniden inşa edeceğiz. Daha güzel bir Türkiye, büyüyen gelişen bir Türkiye. Herkesin iş, güç sahibi olduğu bir Türkiye. Bunları yapmamız için bize katılın. 

TALİMAT ALAN HAKİMLER: Bazı hakimler var saraydan talimat alan hakimler. Saraydan talimat alan hakimin, savcının adalet sistemi içinde yeri olmayacaktır. Bize sarayın savcısı değil, cumhuriyet savcısı lazım.

‘Bu sefer sizi deneyeceğim’

CHP lideri Niğde’de vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esnaf ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu, bir fırıncıda, “Sizden tek isteğim şu, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oyu öyle kullanın Allah aşkına. Artık önyargılarınızdan kurtulun” dedi. Esnaf da Kılıçdaroğlu’na, “Bu sefer sizi deneyeceğim” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı, Niğde’de muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

‘Tefecilerin adamı değilim’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı için geldiği Niğde’de davul ve zurnayla karşılandı. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu’nu, “Geliyor, gelmekte olan”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşıladı. Esnafı dolaşan CHP lideri, kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, “Çözeceğim. Hiç endişeniz olmasın. Ben beşli çetelerin adamı değilim, ben esnafın, sanatkarın, çiftçinin, alın teri dökenlerin adamıyım. Tefecilerden yana değilim. Ben alın terinden yanayım, kul hakkından yanayım, insandan yanayım, dosttan yanayım. Herkesi kucaklamak istiyorum. Herkesin kazandığı, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’den yanayım. Sabırla sandığı bekleyeceğiz. Sandık gelecek, Allah nasip ederse demokratik yollarla hakkını teslim edeceğiz yani indireceğiz. Yani haramilerin düzenine, haramilerin saltanatına hep beraber demokratik yollarla son vereceğiz” dedi.