SiyasetCHP dev seçim ekibi kuruyor

CHP dev seçim ekibi kuruyor

20.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin Ankara’da izleyeceği seçim stratejisinin ayrıntıları belli oldu.

CHP dev seçim ekibi kuruyor

Mehtap Gökdemir - CHP, Ankara’da üç bölgede seçim koordinasyon kurulu oluşturacak. Ankara’da kurulacak olan dev seçim ekibinin içinde “abi”lerin yanı sıra milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve hukukçular yer alacak. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, Başkent’teki seçim hazırlıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Deneyimli isimler

Akıllı, “Birinci bölge seçim koordinasyon kurulu, ikinci bölge seçim koordinasyon kurulu, üçüncü bölge seçim koordinasyon kurulu. Ankara il seçim koordinasyon kurulu. Bu kurulda hem mevcut yöneticilerimiz olacak, o bölgenin il yöneticileri, ilçe başkanları, o bölgedeki Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, eski ilçe başkanları, eski vekiller seçim konusunda deneyimli isimlere yer vereceğiz. Eski il başkanlarının birkaçına o konularda görev vereceğiz. Geçmişte görev yapmış arkadaşlarımızdan da destek isteyeceğiz. Koordinasyon kurulları hem seçim öncesi işlerde propaganda sürecinde ilçe örgütlerine destek olacaklar hem de seçim gününün ve sonrasının organizasyonunu hazırlayacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lokal mitingler

Ankara’da lokal bölge mitingleri yapacaklarına işaret eden Akıllı, “Büyük miting yerine bunu ilk defa Ankara’da uygulayacağız muhtemelen. Lokal bölge mitingleri yapacağız. O bölgeye hitap eden, tamamen tüm Ankara’yı toplayan değil. Her bir ilçede değil ama bölgesel mitingler, daha rahat ulaşımın olduğu, insanların evlerinden çıkıp gelebilecekleri bölgesel mitingler yapmayı planlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Kararsız seçmen

CHP’nin hedefi “kararsız” ve bugüne kadar partiye oy vermemiş seçmen olacak. CHP mitinglerini de özellikle o bölgelerde yapmayı planlıyor. Ankara’da birinci parti olmayı hedeflediklerini belirten Akıllı, kapı kapı gezeceklerine, seçmenle konuşacaklarına dikkat çekerek şöyle dedi:
“Kararsız gördüğümüz seçmene bir daha gideceğiz. Bu verileri toplayıp. Baktık, kararsız gördük, ona bir daha gideceğiz. Böylelikle hem seçmen tercihlerini ölçeceğiz hem de kime daha fazla temas etmemiz konusunda fikir sahibi olacağız.”