SiyasetÇavuşoğlu kapalı oturumda milletvekillerini bilgilendirdi

Çavuşoğlu kapalı oturumda milletvekillerini bilgilendirdi

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen kapalı özel oturumda, Rusya-Ukrayna savaşında gelinen nokta, Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi ve yaşanan krizin Türkiye'ye yansımalarına ilişkin milletvekillerini bilgilendirdi.

Çavuşoğlu kapalı oturumda milletvekillerini bilgilendirdi

ANKARA Milliyet - Muhalefet liderleri ve temsilcilerinin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından Meclis'in ve siyasi parti gruplarının bilgilendirilmesi çağrısına hükümet dün yanıt verdi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, yürütmenin, Ukrayna'da yaşanan son gelişmelerle ilgili söz talebini yerine getireceğini söyledi. Hükümetin söz talebiyle birlikte parti gruplarının temsilcilerine de söz hakkı doğdu. Adan, yürütme adına Bakan Çavuşoğlu'nun 20, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin 10'ar ve grubu bulunmayan milletvekilinin de 5 dakika konuşma süresi olacağını belirtti. AK Parti Grubu'nun önergesi doğrultusunda oturum "kapalı" yapıldı. Kapalı oturum, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Kapalı oturumda yeminli stenografların tuttuğu tutanaklar, daha sonra bir zarfa konularak görevli kâtip üyelerce mumla mühürlendi ve Meclis arşivine kaldırıldı. Kapalı oturumda konuşulanlar “devlet sırrı” olarak kabul edilecek.

Haberin Devamı

'Suriye'ye dönmeleri için çalışıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyelilerin Suriye'ye gönüllü ve güvenli bir şekilde dönmesi konusunda Ürdün ile birlikte çalıştıklarını, bu konuda bakanlar düzeyindeki bir konferansa da Türkiye'de ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Çavuşoğlu bu açıklamayı dün görüştüğü Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptı.

Çavuşoğlu kapalı oturumda milletvekillerini bilgilendirdi

‘Mustafa Abi sen hiç çıkma’

Meclis Başkanı’nın kapalı oturum için basın mensupları ve görevlilerin dışarı çıkarılması talimatı üzerine CHP’liler basın locasından çıkmaya hazırlanan gazetecilere “Çıkmayın” diyerek espri yaptı. Grup Başkanvekili Engin Altay da duayen foto muhabiri Mustafa İstemi’ye “Mustafa Abi sen hiç çıkma” diye seslenince Genel Kurul’da kahkahalar yükseldi. (FOTOĞRAF - MUSTAFA İSTEMİ Milliyet)