Siyaset‘Birileri bizi sattığı için buradayız’

‘Birileri bizi sattığı için buradayız’

24.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muharrem İnce liderliğinde 14 ay önce kurulan Memleket Partisi, yönetim kademelerinde yaşanan istifaların ardından dün yeni Parti Meclisi’ni (PM) ve Genel Disiplin Kurulu’nu (GDK) belirlemek üzere 1. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştirdi.

‘Birileri bizi sattığı için buradayız’

HANDE ATILGAN Ankara - Ankara’da bir otelde yapılan kurultayda, PM ve GDK seçimlerinin yanısıra, parti tüzüğünde de değişikliğe gidildi. İnce’nin geçmişte parti içi demokrasiye vurgu yaptığı açıklamalara karşın kurultayda, olağanüstü kurultaylarda geçerli olmak üzere çarşaf liste zorunlulağu kaldırıldı. “Genel başkanvekilliği” makamı da tüzükte yapılan değişiklik ile kaldırıldı.

Haberin Devamı

‘Bize operasyon çektiler’

İnce, konuşmasında partiyi olağanüstü kurultay noktasına getiren sürece ilişkin “Dağ başını duman almış dedik, beraber yola çıktık. Birileri bizi sattı, o yüzden buradayız. Ben sizinle sonsuza kadar yürümek için buradayım” dedi. İnce, partisindeki istifalarla ilgili olarak “3’üncü yoluz deyince, birilerine sözler verip bize operasyon çektiler ama örgütler dimdik ayakta. Tıpış tıpış oy verilecek bir aday bulunursa, ‘İnce çıkıntılık yapar’; bunun partisini çökertelim dediler” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İnce, “Ekonomist olmaya gerek yok. Ülkeyi batırdı” dedi.