SiyasetBakan'dan 'açlık grevini bitirin' çağrısı

Bakan'dan 'açlık grevini bitirin' çağrısı

24.10.2012 - 13:56 | Son Güncellenme:

Cezaevindeki açlık grevleri açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevini sonlandırma çağrısı yaptı.

Bakandan açlık grevini bitirin çağrısı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde yaklaşık 680 hükümlü ve tutuklunun açlık grevi eylemi yaptığını açıklayarak eylemin başından beri Bakanlık'ın her türlü tedbiri aldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bakan Ergin, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibiyle hareket ettiklerini söyleyerek; "Açlık grevleri cezaevlerinin mevcut durumuyla ilgili değildir. Farklı sorun alanlarına dönük bir takım talepleri kapsayan eylemlerdir. Ak Parti 2023 vizyonuna dönük olarak bir takım taahhütlerde bulundu. Anadilde savunma hakkını da içeren hedeflerimiz var. Adalet Bakanlığı olarak bu konuda çalışmalarımız var. Türkiye'de demokratik hakların güçlendirilmesi için birçok çalışma var. Anadolu'da bir laf 'yürüyen atın başına vurulmaz' denir. Reform ve değişim çalışmaları yapılırken bunlara destek vermek gerekir. Bu eylemi yapan hükümlü ve tutuklulara şunu ifade ediyorum: Kendi sağlığınız için, sizi sevenler ve sevdikleriniz için bayram arifesinde bu eylemden vazgeçin diyorum" diye konuştu.

"AÇLIK GREVİ EYLEMCİLERİYLE GÖRÜŞTÜM"

Haberin Devamı

Bakan Ergin, Sincan Kampüsü'nde kalan kadın ve erkek açlık grevi eylemcileriyle görüştüğünü de ifade ederek, bu temasların oldukça faydalı olduğunu söyledi. Ergin şunları kaydetti; "Elbette onların taleplerini dinledik, kendi düşüncelerimizi söyledik. Anadilde savunma hakkına ilişkin talepleri çalışmalar bittiğinde Bakanlar Kurulu'na getireceğiz."

Yazarlar