Siyaset'Açlık grevleri ile Hedeflenen bağımsız Kürdistan’dır'

'Açlık grevleri ile Hedeflenen bağımsız Kürdistan’dır'

14.11.2012 - 13:30 | Son Güncellenme:

.

Açlık grevleri ile  Hedeflenen bağımsız Kürdistan’dır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, açlık grevlerinin, savunmaların daha iyi olması için yapılmadığını belirterek, ”Hedeflenen bağımsız Kürdistan’dır” dedi.

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısının büyükşehir belediye yasasının Meclis’ten geçmesiyle büyük yara aldığını kaydetti.

”Ana dilde savunma” hakkını içeren tasarının Meclis’e sevk edilmesinin, devletin birliğinin yapı söküm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini gösterdiğini iddia eden Yeniçeri, ”Bu talepler Kürdistan filminin sahneleridir. Bu filmin bütününde KCK adlı paralel ve alternatif Kürdistan devletinin Türkiye ayağının teşekkülü söz konusudur” dedi.

Yeniçeri, ”Açlık grevleri, savunmaların daha iyi yapabilmesi için yapılmıyor. Bütün isteklerin ardından ’Kürtçe de resmi dil olsun’ talebi gelecektir. Hedeflenen ortak vatan, Kürtlere statü ve nihayet bağımsız Kürdistan’dır” diye konuştu.

AK Parti ile KCK’nın aralarında bir çeşit rol paylaşımına gittiklerini savunan Yeniçeri, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ”Öcalan’ın posterini Kürdistan’da asmayacaklar da nerede asacaklar” dediğini anımsattı. Yeniçeri, ”Onlar milli hükümet döneminde Öcalan posterlerini asamazlar, milli hükümet döneminde Öcalan’ın kafasını asarlar” dedi.

Yazarlar