RamazanEvde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksiniz

Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksiniz

13.02.2025 - 12:08 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide, iftar sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. Fırından yeni çıkmış, sıcacık, çıtır çıtır ve bol yumurtalı bir pideye kim hayır diyebilir ki? Ancak artık fırına gitmeye gerek kalmadan, evinizde taş fırından çıkmış gibi nefis bir Ramazan pidesi yapabilirsiniz! İşte doğal yöntemlerle, katkısız ve en lezzetli haliyle ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…

Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi Artık fırından almak istemeyeceksiniz

Ramazan sofralarınız için mis gibi kokan, yumuşacık içi ve çıtır çıtır dışıyla enfes bir yumurtalı Ramazan pidesi yapmaya ne dersiniz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle fırın pidelerini aratmayacak tarif!

Haberin Devamı

YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 yumurtanın beyazı
5 çay bardağı un (kontrollü ekleyin)

Sos için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

Susam
Çörek otu

YAPILIŞI

Geniş bir karıştırma kabına ılık süt ve ılık suyu ekleyin. Üzerine kuru maya ve şekeri ilave edip karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10-15 dakika bekleyin.

Mayalanan sıvı karışıma yumurta beyazını ekleyin. Ardından azar azar un ve tuzu ilave ederek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle kapatarak yaklaşık 40-45 dakika oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.

Haberin Devamı

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp yoğurun ve yuvarlak pide şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini örtüp 10-15 dakika daha bekleyerek tepsi mayasını almasını sağlayın.

Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Mayalanan hamurun üzerine parmak uçlarınızla klasik pide deseni oluşturun. Hazırladığınız sosu pideye sürün.

Üzerine bolca susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.