06.04.2024 - 12:44 | Son Güncellenme:
Faydaları saymakla bitmeyen zeytin kahvaltı sofralarının aranan lezzetlerindendir. Hem lezzetli hem de sağlık seçenek olan zeytin bazı durumlarda yumuşuyor ve küflenebiliyor. Marketten yeni almama rağmen zeytin yumuşadı ve küflendi diyenlerdenseniz yanlış saklama koşulları altında tutuyorsunuz demektir. Bu teknikle muhafaza edeceğiniz zeytinler ne küfleniyor ne de yumuşuyor.
AYNI ANDA BEKLETMEYİN
Eğer aldığınız zeytinler size fazla tuzlu geldiyse ve suda bekletip tüketmeyi tercih ediyorsanız, tüm zeytinleri aynı anda suda bekletmemeniz önemlidir. Her seferinde tüketeceğiniz zeytini suya koyarak tuzundan arındırabilirsiniz. Bu yöntem, zeytinlerinizin uzun süre bozulmadan ve yumuşamadan tüketilmesini sağlar. Böylece her zaman taze ve lezzetli zeytinleriniz olur.
Zeytinlerin tazeliklerini korumak için ilk adım, teneke kutu veya ambalajdan çıkarıp cam bir kavanoza aktarmaktır ve kavanozun kapağını sıkıca kapatmaktır.
KENDİ SALAMURA SUYUNDA SAKLAYIN
Eğer tercihiniz teneke kutuda saklamaksa, içine ekleyeceğiniz ayçiçek yağı, zeytinlerin küflenmesini ve yumuşamasını önler. Bu yöntem özellikle siyah zeytinler için etkilidir.
Yeşil zeytinleri korumanın bir yolu da onları kendi salamura sularında saklamaktır. Eğer dışarıdan yeşil zeytin alıyorsanız, saklamak için ambalajın içine su eklemek önemlidir. Bu şekilde, zeytinlerin tazeliği ve lezzeti uzun süre korunabilir.