24.08.2012 - 11:20 | Son Güncellenme:
Bu alanda en çok tercih edilen yöntemse, lazer uygulamaları
Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler, lazer uygulamalarının, kısa süreli ve kolay olması nedeniyle tercih edildiğini söylüyor. Lazere, estetik cerrahide epilasyondan göz kapağı estetiğine, cilt lezyonlarının tedavisinden yara izlerinin ve cilt kırışıklıklarının giderilmesine, cilt tazelemeye kadar pek çok alanda başvuruluyor.
Deri çatlaklarına çare
Fraksiyonel lazer, lazer ışığıyla, üst ve alt deride minik ısı hasarları yaratıyor ve derinin kendi kendini onarma mekanizmasını harekete geçiriyor. Kırışıklıkların giderilmesinde, yara ve akne izlerinin yok edilmesinde sıklıkla kullanılan fraksiyonel lazer, göz ve dudak çevresiyle göz kapakları gibi hassas bölgelerde dahi güvenle iş görüyor. Terziler, fraksiyonel lazerin, kadınların kabusu olan vücut çatlaklarının yok edilmesinde de etkili olduğunu vurguluyor ve bu sayede vücut çatlaklarının yüzde 40-80 oranında azaldığını belirtiyor. Fraksiyonel lazerlerin deride sivilce oluşumunu da azalttığı biliniyor.
Kılcal varislerin tedavisi
Artık herkes biliyor ki varis, ayakta sık durulması gereken öğretmenlik, kuaförlük ya da oturarak çalışılan uzun yol şoförlüğü, sekreterlik gibi meslek-lere ait bir hastalık. Ancak Terziler, günümüz insanının hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle, varis görül-me sıklığının arttığını vurguluyor. Dr. Terziler, özellikle kılcal varis tedavisinin en etkili yolunun da lazer olduğunu belirtiyor.
Kişi, kendi kanıyla iyileştiriliyor
Neştersiz uygulamalarda son dönemde en revaçta olan yöntemlerden biri de PRP. Bu, kişinin kanının trombosit yönünden zenginleştirilmesiyle yapılan bir uygulama. Kişiden alınan bir miktar kan, özel işlemden geçiriliyor ve trombosit oranı normalin 3 katına çıkarılıyor. Elde edilen özel sıvı, dokuları onarmakta kullanılıyor. Tedavi edilecek bölgeye enjekte edilen sıvı, o bölgedeki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.
Selülitlere karşı etkin silahlar
Terziler, selülit tedavisinde en etkili yöntemlerin de LPG, Smoothshapes ve Velashape olduğunu belirtiyor. Radyofrekans, infrared, vakum ve mekanik masaj gibi dört sistemi bir arada barındıran Velashape, selülitlerin çapını küçülterek azalmalarına yardımcı oluyor. Kızılötesi ışıkla 5 mm. derinliğe kadar ısıtılan doku, radyo frekanslarla 20 mm. derinliğe kadar ısıtılıyor, vakum özelliği de dolaşımı artırarak ısının etkisi yükseltiliyor.
SmoothShapes ise, vücutta selülit oluşumunu tetikleyen yağ hücrelerini lazer ve ışık enerjisiyle şekillendiriyor. Terziler’e göre, bölgesel incelmede etkisi kanıtlanmış en iyi sistemse ultrashape. Bu yöntemde, böbrek taşlarını kırmakta kullanılan sistem, vücuttaki yağlar üzerinde deneniyor. UltraShape, istenmeyen bölgesel yağları sıvılaştırarak, vücut tarafından kullanılmasını sağlıyor. Ultrason dalgası, seçilen vücut bölgesindeki yağ hücrelerini hedefliyor ve kan damarı, sinirler gibi çevre dokulara zarar vermiyor. Kırılan yağ hücreleri, damar ve lenf yoluyla karaciğere taşınıyor ve orada besinlerden gelen yağ gibi işleniyor.
Botox uygulaması
En az lazer sistemleri kadar tercih edilen ve kullanılan diğer uygulamaysa botox. En çok, göz kenarında oluşan kırışıklıkların, alın ve kaş ortası çizgilerinin, dudak ve burun kenarındaki kırışıklıkların doldurulmasında kullanılıyor. Bir çeşit bakteri tarafından salgılanan protein olan botox, sinirlerden kaslara olan elektriksel iletiyi bloke ederek, uygulanan bölgedeki kasın fonksiyonunu geçici olarak kaybetmesine neden oluyor. Bu özelliği terlemeyi önlemek için de kullanılıyor, kırışıklıkların giderilmesinde de.
Servet Terziler botox’un, alın bölgesindeki yatay çizgilerde, iki kaş arasında yer alan ve çatık kaş görünümüne yol açan çizgilerde, kaşların yukarı kaldırılmasında, burun ucunun kaldırılmasında, kısık gözlerin açılmasında üst ve alt dikey dudakta, sigara içimi çizgileri denen dikey çizgilerin giderilmesinde başaryla kullanıldığını vurguluyor.