13.08.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:
Uskumru balığı, hem besin değeri hem de fiyatı nedeni ile ülkemizde en çok tüketilen balıklar arasında yer alır.
Uskumru Balığı Nasıl Soslanır?
Uskumru balığı pişirmeden önce onu daha da lezzetli bir hale getirmek için limon ve zeytinyağ ile soslayarak pişirebilirsiniz. Bir süre limonlu ve zeytinyağlı bir karışım yaparak balığı bu karışımın içinde bekletebilir ve balığın lezzetlenmesini sağlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre sosun içine çeşitli baharatlar, kekik ve tuz da ekleyebilirsiniz.
Uskumru Balığı Tavada ve Fırında Nasıl Pişirilir?
Uskumru bakışının besin değerini kaybetmemesi için fırında ya da tavada pişirilmesi önerilir. Oldukça düşük bir kaloriye sahip olduğu için diyet listelerinde de sıkça tercihe edilir. Önceden marine ederek sosla lezzetlendirdiğiniz balığı içine limon dilimleyerek ve üzerine tuz ekerek fırına atabilirsiniz. Aynı şekilde çok yağ koymadan bir ızgara tavasında uskumru balığını yavaş yavaş pişirerek de tüketebilirsiniz.
Kilonuza dikkat ediyor ya da diyet yapıyorsanız yağsız bir şekilde de uskumruyu pişirerek tüketebilirsiniz. Akşam ve öğlen yemeklerinin vazgeçilmezi olan uskumru, omega 3 yağ asidi bakımından çok zengindir. Aynı zamanda çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunur. Bu özelliği nedeni ile de sık sık tüketilmesi gerekir. Uskumru balığı, pişirmesi oldukça kolay ve çok lezzetli balık çeşitleri arasında yer alır. Fiyatı da diğer balık türlerine göre daha uygun olduğu için sıkça tercih edilir ve sofralarda kendisine yer verilir.