30.03.2021 - 17:24 | Son Güncellenme:
Meyve ve sebzeler sağlığımız için çok önemlidir. Tüm meyve ve sebzeler, tamamen doğadan gelir ve genellikle bunların besin değeri oldukça yüksektir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur.
Turuncu Meyveler Nelerdir?
Greyfurt
Portakal
Yer kirazı
Havuç
Mandalina
Bal kabağı
Sarı altın kivi
Kayısı
Limon
Kantalup kavun
Ananas
Trabzon hurması
Mısır
Rutabaga şalgamı
Mango
Tüysüz şeftali
Rutabaga şalgamı
Sarı incir
Sarı patates
Sarı pancar
Sarı elma
Sarı yaz kabağı
Kavun
Turuncu Renkli Meyveler Ne İşe Yarar?
Yaşa bağlı meydana çıkan sarı nokta hastalığını önlemeye ve prostat kanseri riskini düşürmeye yardımcı olur.
Ağ dokusu proteinini (kolajen) ve eklemleri destekler. Bu sayede eklem ağrılarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Vücutta bulunan serbest radikallere savaşır.
Sağlıklı kemik oluşumu için kalsiyum ve magnezyum ile birlikte çalışır.
Düşük yoğunluklu lipoprotein ve kolesterol seviyesini önemli ölçüde düşürür.
Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Turuncu Renkli Meyveler Nelere İyi Gelir?
Betakaroten kaynağı olan turuncu meyveler, pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmanıza yardımcı olur. Bunun için gerekli olan A vitaminini içinde barındırır. Bağışıklık sistemini uyararak, pek çok kanser çeşidinden korunmanıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı cildi koruyor ve sıcak havaların vücutta meydana getirdiği olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı oluyor. Ancak betakarotenin vücut tarafından için iyice özümsenebilmesi yağ ile birlikte tüketilmesi gerekir.
Örneğin, havuç suyuna 1 damla zeytinyağı ekleyerek tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Kayısıyı yararlı yağlar içeren fındık ya da badem ile birlikte yemek daha fazla fayda sağlar. Aynı zamanda kramplar, sinir hastalıkları, mide, selülit ve bağırsak gibi sorunlar için yararlıdır. Bu nedenle her gün turuncu meyve tüketmek sağlıklı bir yaşam için gereklidir.