Yazarlar
Merhabalar,
Taze börülce. Ege bölgesinin alametifarikası.
Lif oranı yüksek, protein ve vitamin bakımından oldukça zengin bir besin. Kılçıksız ve koyu renk olanları en idealdir.
Bu yüzden semt pazarlarından alınmasını öneririm. Pişirilmesi diğer zeytinyağlılar gibi, hiç zor değil.
Tüm malzemeler çiğden konuluyor.
Salatası, turşusu, kıymalı sıcak yemeği de nefis oluyor.
Bazı yörelerde ismi uzatılarak bööörülce dense de siz aldırmayın, aynı sebzeden bahsediliyordur.:))
Hazır mevsimindeyken sık sık sofralarınızı börülce ile şenlendirin derim.:)
Haberin Devamı
MALZEMELER:
Yarım kg. taze börülce
1 adet soğan
2 olgun domates
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
Börülcelerin baş kısımları kesilir, varsa kılçıkları alınır.
Güzelce yıkanır ve süzgeçe alınır. Bu arada düdüklü tencereye 1 fincan zeytinyağı, doğranmış soğan, rendelenmiş domatesler ilave edilir.
Daha sonra börülceler, şeker ve tuz da tencereye katılıp, aynı hizaya yakın suyu konur.
Börülcenin cinsine göre pişmesi farklılık gösterse de fasulyede olduğu gibi helme gibi olana kadar pişirilir.
Ben düdüklü tencerede kısık ateşte yarım saat kadar pişirdim.
Bu süre zarfında yemek suyunu çeker ve yağıyla kalır. Arzu edileni budur.
Şayet suyu biraz fala kalmışsa tencerenin kapağını kapatmadan 5-10 dakika pişirin, hemen suyunu çekecektir.
Biraz dinlendikten sonra servis tabağına boşaltılır. Soğuk olarak yenir.
Afiyet olsun. İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme