Merhaba,
Son zamanların lezzet furyası kremalı poğaçayı yapmayan kaldı mı acaba? :) Pek sanmıyorum. Gurmeden Geçme'de aradık bulamadık denmesin diye bu leziz tarifi ben de şu sayfaya iliştireyim bari. :)
Yapımı oldukça basit, ağızda dağılan, kıyır kıyır bir poğaça.
Yalnız bir önerim; Yağ oranının fazla olmasından ötürü tadımlık yemeniz.
MALZEMELER:
1 kutu krema (200 ml.)
1 küçük boy çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
3 su bardağı un ( 200 ml.lik bardak)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
Peynir ve dereotu
ÜZERİ İÇİN;
Yumurta sarısı, çörek otu, susam ya da mavi haşhaş
YAPILIŞI;
Bir kaseye un hariç krema, sıvı yağ, yumurta akı, kabartma tozu ve tuz konur.
Azar azar un ilave edilir. Benim hamuruma 3 bardak yeterli geldi.
Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur.
Ayrı bir tabakta ufalanmış peynir ve dereotu karışımı hazırlanır.
Hamurdan parçalar alınıp avuç içinde düzleştirildikten sonra iç harcı konur ve şekil verilir.
Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ekilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. ( ort: 25-30 dak.)
İç malzemesini kıymalı, patatesli ya da kaşar peynirli de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme