Merhaba,
Baharla birlikte hasret bitti, şifa deposu sebzelerin kralı enginara da kavuştuk. Böylece ben de hafta sonu gelecek olan misafirlerime sezonun ilk enginarını pişirmiş oldum.Henüz daha çıkmadı ama iç bakla ile çok yakışırlar. Hele piştikten sonra yakasına bir de dereotu iliştirdiniz mi sevenlerin değmeyin keyfine. Enginarın mevsimi çok kısadır, sıklıkla pişirmek gerekir. Her derde deva olan medikal sebzenin her türlü pişirimi bir başka güzeldir. Hatta çiğ bile tüketebiliriz. Sadece taze ve kılçıksız olmasına dikkat edin. Siz siz olun alışverişinizi güvendiğiniz, her zaman aldığınız enginar satıcınızdan alın. Kimileri bu sebzeyi hiç sevmez, kimileri ise aşıktır, bayılır. Ortası yoktur. Ama onu sevmeyenler bilmez ki Bayrampaşa'ya heykelinin bile dikildiğini.:)
Malzemeler :6 adet enginar (kılçıksız) zeytinyağı, şeker, tuz, dereotu.
Yapılışı: Enginarlar yıkanır, her birine limon sürülerek düdüklü tencereye dizilir. Üzerlerine 2 ufak doğranmış soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonra çok fazla üstünü çıkmayacak şekilde suyu ilave edilir, pişirilir. 20- 25 dakika yeterli geliyor. Süre yine size kalmış. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile taçlandırılır.
Afiyet olsun.