Merhaba,

Vişneli tatlara bayılırım. Kekle, pastayla, yoğurtla, muhakkak bir buluşma ortamı yaratırım. Onun kekremsi tadını, ekşiliğini en çok çikolatalı pastalara ve sütlü tatlılara yakıştırıyorum. Ekşi ve tatlı. Zıt tatların uyumu tartışılmaz. O yüzden yazın komşu bahçeden topladığım vişneleri hep bu günleri düşünerek dondururum.:)

Malzemeler: Vişne, vişne suyu, vanilyalı puding, kedi dili (yoksa bebe bisküvisi), un, toz şeker, vanilya, kedi dilini ıslatmak için az süt.

Yapılışı: Bir kaba kedi dili yada bisküviler dizilir, üstleri oda sıcaklığındaki süt ile ıslatılır. Daha sonra bir tencerede 1 paket vanilyalı puding, 400 gr.sütle karıştırılarak kaynatılır. Sizler pudingi isterseniz yarım kg. süte 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağına yakın toz şeker, 1 paket vanilya koyarak da yapabilirsiniz. Ben çabuk olsun diye hazır kullandım. Her zamanki puding kıvamından biraz daha katı olması gerekiyor. Kaynayınca bisküvilerin üstüne dökülür. Böylece beyaz kısmı tamamlanır. Biraz ılınınca vişneler dizilir. Yine tencerede 1 kg. vişne suyu, yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişasta ve 1 paket vanilya karıştırılarak kaynatılır ve elde edilen kırmızı puding de ikinci katı için dökülür. Üzerine kalan vişneler ve Antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/