Vişneli İrmik Tatlısı

Merhaba,
Yazdan hazırlayıp dondurduğum vişneleri kış mevsiminde tüketmenin keyfi bir başka.

Mini buzdolabı poşetlerinde sakladığım vişnelerden bu kez 3 adet kullandım. Çözdürdükten sonra tanelerini kek, kurabiye ve yoğurt için ayırdım. Kalan suyu ise ölçüme tam geldi.

Vişnenin bir çok faydasının yanında hafızayı güçlendirip, hatırlama işlevini de artırma özelliği varmış.

Ben bari çift porsiyon yiyeyim de seneye vişne stoklamayı unutmayayım.:)

MALZEMELER: (üst kısmı)
300 ml. Vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker

İRMİK TATLISI MALZEMELERİ:(alt kısmı)
400 gr. Süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik

YAPILIŞI:
Önce bir tencerede vişne suyu nişasta ve şekerle pişirip kaynatılır. Biraz su ile nemlendirilmiş kalıplara eşit olarak bölüştürülür. Soğuması beklenir.

Haberin Devamı

Bu arada yine tencerede süt, irmik ve şeker pişirilip muhallebi gibi kaynatılır ve vişnelerin üzerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilip sunulur.

Şayet çevirmeden yapılacaksa servis edeceğiniz kabınıza önce irmikli kısmı üstüne de vişneli kısmı konulur.

Vişne suyunu hazır meyve sularını kullanarak da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme