Yazarlar
Merhabalar,
Bu sene reçel sezonuna çok iddialı girdim. Her şeyin reçelini yapmak istiyorum.:)
En fazla ilgiyi belki de döneminin kısa oluşundan vişne gördü.
Ama çıktığından beri her hafta düzenli alışımı hakkını yemiyim tamamen çekirdeklerini ayıklama aparatıma borçluyum.
Böylece sayesinde vişnelerin çekirdeklerinin çıkarılması kabusu eğlenceye dönüştü. Mutfak mı oyun salonu mu belli değil.:)
İspatı instagram sayfamda.:)
Çünkü ben vişneyi sadece reçel için değil, pasta, turta ve kurabiye için de fazlaca donduruyorum. Okurlarım iyi bilir.
Haberin Devamı
Hele hele pastalarda çilkolata ile vişne buluşmazsa asla içim rahat etmez.:)
Şimdi gelelim reçelimizin tarifine..
MALZEMELER:
1 kg. vişne
1 kg.toz şeker
Yarım limon suyu
TARİF:
Vişneler saplarından ayrılır ve bol suda yıkanır.
Çekirdeklerinden arındırılır. Derince bir tencereye vişneler ve toz şeker konup buzdolabında bir gece bekletilir.
Ertesi gün kapağı açık olarak yaklaşık 30-35 dakika kaynatılır. Yavaştan kıvam almaya başlar.
İndirilmeye yakın limon suyu eklenir. Bir kaç dakika daha kaynatılır.
Kaynarken üzerinde oluşan kef bir kaç kez havlu kağıt ile alınır.
Suyundan bir kaşık alıp içine akıttığınızda son damla kaşıkta kalıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Soğuduktan sonra koyulaşacağı için size sulu gibi gelebilir. Endişe etmeyin.
Çünkü çok fazla pişirirseniz vişnelerin rengi değişir ve macunumsu bir hal alır.
Ilınınca kavanozlara doldurulur.
Serin yerde saklanır.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresi:http://www.instagram.com/gurmedengecme