Merhaba,
Omega 3 yağ asitleri bakımından çok zengin olan tekir balığı aynı zamanda çok da lezzetlidir.
Spor yapanlar ve formda kalmak isteyenler için mineral ve vitamin deposu olan bu balık öncelikle tercih edilen bir türdür.
Kendisi her daim al yanak ve kızarık görüntülü olsa da, pişirme yöntemlerinden ona en çok tavada kızartmak yakışıyor.:)
MALZEMELER:
1 kg. Tekir balığı
1 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Ayıklanmış ve pullarından arınmış tekirler yıkandıktan sonra süzgece konur. İyice süzüldükten sonra havlu kağıt üzerinde kurulanır. Daha sonra ısınmış tavaya yağ konur ve iyice ısınması beklenir.
Ayrı bir yerde de un ile tuz karışımı hazırlanır. Kurulanmış balıklar una bulanıp kızgın yağa atılır. Her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Galeta unu da kullanabilirsiniz.
Soğan, limon ve yeşillik ile servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme