Günaydın,
Patlıcan Türk Mutfağı'nın bukalemunu. Sanırım bu kadar çok şekile, tada ve de sunuma giren başka bir sebze yoktur.
Çocukken hiç sevemediğim, şimdi ise o yılların açığını kapatırcasına soframdan eksik etmediğim muhteşem lezzet.
O zaman hemen kolayca yapılan tarifimize geçelim.
Malzemeler;
4 adet orta boy patlıcan
6 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Kırmızı pul biber ve kavrulmuş çam fıstığı
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp, közlenir. Bu işlemi fırında ya da ocağın üzerinde közleme aparatlarında yapabilirsiniz. Yumuşayan patlıcanlar ortasından bir bıçakla yarılıp içi kaşıkla bir tahtanın üzerine çıkartılır. Keskin bir bıçakla ufak ufak doğranır. Derince bir kaba boşaltılır. Üzerine tahin, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, zeytinyağı ve tuzu eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Servis tabağına alınan patlıcan salatamıza pul biber serpip, arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı ya da kırılmış ceviz ile süslenir.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme