Merhaba,

Genellikle yaz yemeği sayılan soslu biberi, şayet yazın kıpkırmızı, olgun, lezzetli domateslerini muhafaza ettiyseniz, her mevsim yapabilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok kolay. Biberlerin kızartılmadan pişirilmesi de kendisini hemen hafif yemekler statüsüne sokuyor ve huzurla yemenize neden oluyor. Sadece kontrolü kaybedip fazla ekmek yedirmesine engel olmanız yeterli :)

Malzemeler: Acı biber, sarımsak, domates, zeytinyağı ve tuz.

Yapılışı: Biberleri önce yıkıyorum, baş kısımlarını kesip, ikiye veya üçe bölüyorum. 13- 15 biber yeterlidir. Doğranmış acı biberleri tencereye atıyorum. Üzerine 4 olgun domates rendesi (yazdan saklanmış) 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak rendesi ya da ufak doğranmış, 1 çay kaşığı tuz ile hiç su koymadan pişiriyorum. Biberler pişip, suyunu çekince olmuş demektir. İştah açıcı ve acıyı sevenlere güzel bir meze.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.