Merhabalar,
Kışın sofralarımızdan eksik etmediğimiz turşularımıza bir yenisi daha. Üstelik en kolay ve çabucak oluvereni.
Çünkü turşumuzu yaptığımızın ertesi günü yiyebiliyoruz. Bir kaç gün sonra ise çok daha güzel oluyor.
Özellikle evde, cam kavanozda uygun koşullarda yapılıp, yeteri kadar tüketildiğinde sağlık açısından da son derece faydalı. Benden söylemesi:))
MALZEMELER:
500 gr. köy biberi (22-23 adet)
1 su bardağı elma sirkesi
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı turşuluk iri tuz
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 litrelik kavanoz
YAPILIŞI:
Biberler yıkanır, süzülmesi için süzgeçe bırakılır.
Bıçakla üç burunlu dedikleri alt taraflarından hepsine küçük bir kesik atılır. O burun illa ki kesilecek.:)
Daha sonra orta büyüklükte bir tencereye su, sirke, yağ ve tuz konup kaynatılır. Kaynayan karışıma biberler atılır.
Renkleri değişen biberler fazla yumuşamasını beklemeden hemen alınır. Biberler cam kavanoza doldurulur, aralarına ayıklanmış sarımsaklar eklenir.
Tenceredeki su ılınınca biberlerin üzerini aşacak şekilde doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılır.
Bakliyatların yegane yoldaşı turşumuz hazır. Soğuyunca buzdolabında saklanır.
Bir iki gün sonra yenir.
(Tenceredeki sirkeli su biberlerin rahat haşlanması için fazla tutulduğundan artacaktır, kavanozunuz doldu mu kalanına ihtiyacınız olmayacak.)
Afiyet olsun.
İnstagram takip için:http://www.instagram.com/gurmedengecme