Yazarlar
Merhabalar,
Tüm çeşitleri çok leziz olur olur ama yemeği bir başka semizotunun.
Esasen çoğu kişinin sık sık yaptığı, herkes tarafından bilinen hafif sağlıklı bir yemektir.
Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan mucizevi sebzenin kalorisi ise çok düşüktür.
Ben genelde demeti bir kaç seferde kullanarak salatasını ve sarımsaklı yoğurtlu mezesini yaparım.
Bu hafta pazardan 2 büyük demet semizotu ile dönünce yemeğini pişirmeye elim mahkum oldu.:)
Biraz yıkanması açısından zahmetli olsa da, yerken o aşamayı unutturur, uçurur bile...)
Haberin Devamı
Malzemeler:
2 demet semizotu
1 adet büyük boy soğan
2 olgun domates
1 minik fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı pirinç
Tuz (isteğinize göre)
Üzeri için; Sarımsaklı yoğurt, pul biber
Yapılışı:
İki demet semizotu kök kısımları kesilerek iyice, hiç kumu kalmayana kadar derin kaplarda yıkanır. İrice doğranır.
Hatta sirkeli suda bir kaç dakika bekletilir. Bu arada soğan yemeklik kesilip yağ ile kavrulur.Salça ilave edilir.
Soğanlar pembeleşince domatesler rendelenir ya da ufacık doğranır. Ardından semizotu süzülerek tencereye eklenir.
1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı pirinç ilave edilerek( istenirse pirinç yerine bulgur da konabilir.)
1 bardağa yakın su konur. Domateslerin de suyunu salacağı hesap edilir.
Demetler ufaksa ayrıca su eklemeye gerek olmadan sadece domateslerin suyu bile pişirmeye yetebilir.
Gerekirse su eklenir. Çünkü semizotu çabuk pişen bir sebzedir.
Fazla vitaminini öldürmeden düdüklü tencerede 10 dakika tutmamız yeterli olacaktır.
Servis ederken de sarımsaklı yoğurt en yakışanıdır.
Afiyet olsun.
İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme