Merhaba,
Mezeler ana yemeklerin süsleridir, sofraya görsellik ve şıklık katarlar. Sarımsaklı yoğurt ve havuç karışımı ise her zaman sevilerek yenir. Hatta çok eski bir tariftir, çay davetlerinde bile patates, sarımsaklı yoğurt ve biraz sotelenmiş havuçtan oluşan 3 katlı renk skalası bir döneme damgasını vurmuştur.
İşte bu da farklı bir versiyonu.
Ben ilk katını tost ekmeğinden yaptım ama sizler haşlanmış patatesten de yapabilirsiniz.
Sadece tuz koyup patatesleri ezersiniz. Sonrasında havuç formu verip, yoğurdunu sürüp, havuçları da tavada çok az soteleyip öyle sunarsınız.
MALZEMELER:
Tost ekmeği
Süzme yoğurt
Sarımsak
Havuç
Brokoli
YAPILIŞI:
Tost ekmekleri ikizkenar üçgen şeklinde kesilir.
Üzerine sarmısaklı süzme yoğurt ve tuz karışımı sürülür. En üstüne de rendelenmiş havuç ile kaplama yapılır.
Sapı için ise haşlanmış brokoliler eklenir.
Afiyet olsun.