Yazarlar
Merhaba,
Gronala her ne kadar bizim peynirli, zeytinli kahvaltılarımıza uymasa da son yıllarda sağlıklı beslenmek adına önerilen en baş atıştırmalık.
Hareketli yaşam ve koşuşturma sürecinde kahvaltılık ya da ara öğün için ideal bir besin.
Her sabah kavanozunuzdan aldığınız bir parça granola ile tüm günün enerjisini ve vitaminini karşılayabilirsiniz.
O halde vücut sağlığımıza bir an önce hizmet etmesi için hemen tarifine göz atıyoruz.:)
MALZEMELER:
3 su bardağı yulaf ezmesi
½ su bardağı yaban mersini
½ su bardağı çiğ badem içi ya da fındık
Haberin Devamı
½ su bardağı ceviz
½ su bardağı çiğ ayçekirdeği içi
1 fincan kuru üzüm
1 adet elma püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz tarçın
¼ su bardağı bal
1 tatlı kaşığı pekmez
YAPILIŞI:
İlk önce fırınımızı 175 derecede ısıtmakla işe başlıyoruz. Derince bir kaba yulaf ezmesini ve ayçekirdeği içini döküp, kuru yemişleri (ceviz, badem) iri kalacak şekilde kabımıza kırıp hepsini harmanlıyoruz.
Daha sonra yaban mersinini, kuru üzümü ve tarçını ekliyoruz.
Şimdi de bu karışıma zeytinyağını, balı, elma püresini ve pekmezi katıp tahta kaşıkla homojen hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp üzerine gronalamızı döküyoruz.
Akışkan olmadığı için tahta kaşıkla düzeltip kalınlığının tepsinin her tarafında eşit dağılmasını sağlıyoruz.
20- 25 dakika ara sıra kontrol ederek pişiriyoruz. Üstü kızardığı zaman olmuş demektir.
Fırından çıkarıp sağumaya bıraktığınızda kıtır kıtır olacaktır.
İsterseniz benim yaptığım gibi elinizle kırıp cam kavanozda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İNSTAGRAM TAKİP ADRESİM: http://www.instagram.com/gurmedengecme