Merhaba,

Rokanın eski Yunanlılardan ve Romalılardan beri bilindiği söylenir.

Diğer yeşil yapraklı bitkilere göre daha aromatik bir tadı vardır.

Bu güçlü aroması nedeniyle salatalarda, soslarda, et ve sebze yemeklerinde

sıklıkla kullanılır. İtalyan Mutfağında ise ıspanak gibi pişirilerek yenir.

Biz de ise en yakıştığı yer rakı balık sofralarıdır.

MALZEMELER:

Taze roka

Domates

Mısır

Taze nane

2 yaprak kıvırcık salata

Nar

Limon

Zeytinyağ

Sarmısak

Tuz.

YAPILIŞI:
Yeşillikler bir kaç su yıkanır. Derin su dolu bir kaba yarım fincan sirke konup, bekletilir.
Daha sonra bir kez daha yıkanıp, isterseniz yapraklarını hiç bölmeden ya da elinizle
bölerek, servis tabağına konur. Üzerine evimizde olan malzemeler doğranır.
Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Halis zeytinyağı, tuz, sarmısak
ve limondan ( ya da nar ekşisi) oluşan sosu da çalkalayıp üstüne gezdirin.
Afiyet olsun.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı