Yazarlar
Merhaba,
Rokanın eski Yunanlılardan ve Romalılardan beri bilindiği söylenir.
Diğer yeşil yapraklı bitkilere göre daha aromatik bir tadı vardır.
Bu güçlü aroması nedeniyle salatalarda, soslarda, et ve sebze yemeklerinde
sıklıkla kullanılır. İtalyan Mutfağında ise ıspanak gibi pişirilerek yenir.
Biz de ise en yakıştığı yer rakı balık sofralarıdır.
MALZEMELER:
Taze roka
Domates
Mısır
Taze nane
2 yaprak kıvırcık salata
Nar
Limon
Zeytinyağ
Sarmısak
Tuz.
YAPILIŞI:
Yeşillikler bir kaç su yıkanır. Derin su dolu bir kaba yarım fincan sirke konup, bekletilir.
Daha sonra bir kez daha yıkanıp, isterseniz yapraklarını hiç bölmeden ya da elinizle
bölerek, servis tabağına konur. Üzerine evimizde olan malzemeler doğranır.
Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Halis zeytinyağı, tuz, sarmısak
ve limondan ( ya da nar ekşisi) oluşan sosu da çalkalayıp üstüne gezdirin.
Afiyet olsun.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme
Haberin Devamı