Portakal Kurusu Yapımı

Merhaba sevgili okurlarım,

C vitamini açısından zengin olan kış meyvelerini bir çok alanda kullanmak için bir yöntem de kurutmaktır.
Malzemesi de sadece meyve ve güneştir. Elbette bu uygulama yazın kavurucu sıcaklarında geçerli. Kışın ise fırında bu işlemi uyguluyordum.

Şimdi tüm meyvelerimi radyatörün üzerinde kurutuyorum. Pastaların, keklerin süslenmesinde hemen elinizin altında. Kimi zaman çayların sunumunda fincanda yüzen şık bir limon, kimi zaman çerezlerin yanında en renkli haliyle portakallar...

Haberin Devamı

MALZEMELER :
Portakal ( Siz hangilerini isterseniz)
Mandalina
Limon
Elma
Ayva
Kumkat
Havlu kağıt

YAPILIŞI:
Kurutulacak meyveler kabuğuyla güzelce yıkanır. Daha sonra ince ince dilimlenir. Kalın kesilirse kurumaz bozulur ve nahoş durumlar oluşabilir. Dilimlerin her iki yüzleri havlu kağıt yardımıyla kurulanır. Yeni bir havlu kağıda tabanı 2 kat yapıp 4-5 dilim portakalı diziyorum. Üzerini havlu kağıt ile örtüp radyatörün üzerine koyuyorum. 2-3 gün içinde kurumuş oluyorlar. Zaten sertleşmelerinden anlarsınız. Petek büyüklüğüne ve sayısına göre değişir ama, tek seferde bir sürü meyve kurutulmuş oluyor.
Sonuç harika, lezzet mükemmel, evinizin mis gibi portakal bahçesi kokusu da cabası.

Afiyet olsun.