Pırasalı Börek

Merhaba,

Bir lezzet durağı da Rumeli Mutfağı. En sevilen olmazsa olmaz sebzesi de pırasa.

Eh haliyle böreğin iç harcını da farklı bir malzeme ile düşünmek yanılgı olur.:)Rumelilerin hamur

işleri ve özellikle de börekleriyle ünlü yöresel tatları bizim mutfağımızın da baş tacıdır.

Malzemeler: 3 yufka,

1 kg. pırasa

400 gr.süt

4 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 soğan

1 yumurta sarısı

çörek otu

Yapılışı: Pırasalar güzelce yıkanır. Kesme tahtasında küçük küçük doğranır.
1 tane doğranmış soğan ile az yağda sotelenir. Pırasalar yumuşayınca tuz ve pul biber
eklenir.
Bir yufkayı ikiye bölüyorum. Yuvarlak yüzü yukarı gelecek şekilde tezgaha yayıyorum.
Yumurtaları, sütü ve yağı çatalla çırpıyorum. Bu karışımı yufkanın tüm yüzüne sürüyorum.
Sonra düz kısmına boylu boyunca pırasalı harcı döşeyip, yukarı doğru rulo şeklinde sarıyorum.
Dolayarak tepsiye oturtuyorum. Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguluyorum. Üzerine
yumurta sarısı sürüp, çörek otu koyduktan sonra 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum.
Afiyetle yiyiniz.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı