Patlıcan Salatası

Merhaba,

Patlıcan, Türk Mutfağının en kıymetli sebzesidir. Hatta en fazla yemek çeşidi yapılan sebzelerden biridir.

Patlıcan salatası da en sevilenidir. Kimi zaman meze, kimi zaman salata hatta zeytinyağlı yemektir.

Ana öğünlerde doyurucu özelliği ile sebze ağırlıklı beslenenlerin genelde ilk tercihidir diyebiliriz.

MALZEMELER:
5 adet patlıcan
2 orta boy domates
1 adet kırmızı soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

YAPILIŞI:
Önce patlıcanlar yıkanır ve fırın kağıdı serili tepsiye yan yana dizilir. 200 derecedeki fırında yumuşayana kadar pişirilir.

Fırından çıkınca sap kısmından bıçakla uzunlamasına kesilir. Ve patlıcanın içi kaşık yardımıyla çıkarılarak kolayca kabuklarından ayıklanır.

Daha sonra tahtanın üzerinde bıçakla doğranır ve derince bir kaba alınır. İçine domatesler ve biberler ufak ufak doğranır. Sarımsaklar ezilir, soğan piyazlık doğranır. Zeytinyağı, limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.

Servis tabağına aktarılır. Zeytin ve maydanoz ile süslenir.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı