Yazarlar
Merhaba,
Yaz mevsiminde patlıcan yemekleri sıkça yapılır. Sıcak yemeği, zeytinyağlısı, salatası ve kızartması fazlaca tüketilir.
Patlıcan oturtma da sıcak yemeklerden biri. Genelde bu yemek patlıcanlar kızartılarak yapılır. Bense kızartmadan kaçanlardan olduğum için, çiğden yapmayı her zaman tercih ediyorum. Çok daha hafif ve leziz oluyor.
Kendileri zaten kalp dostu. Biz de ona yardımcı olursak ortaya sağlıklı bir yemek çıkarmak zor değil.:)
MALZEMELER:
1 kg.patlıcan
300 gr. kıyma
2 büyük olgun domates
Haberin Devamı
1 orta boy soğan
Yarım kaşık salça
Sivri biber
Maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulur. 2 cm. kalınlığında yuvarlak doğranır.
Bu arada tenceremizde yemeklik doğradığımız soğan ile yarım fincan sıvı yağ soğanlar ölünceye kadar kavrulur.
Ardından kıyma eklenir ve devamlı karıştırılarak top top olması önlenir. Sıra salçaya gelir, o da ilave edilip karıştırılır. Daha sonra
küp küp doğranmış domatesler tencereyle buluşturulur. Bir miktar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Patlıcan çok çabuk pişen bir sebze olduğundan fazla suya gerek yoktur.
Patlıcanlar da kaynayan sosa atılıp, arzu edilirse acı biber ve 1 tatlı kaşığı tuz konup kısık ateşte pişmeye bırakılır.
10-15 dakika sonra suyunu çekip patlıcanlar yumuşayınca ocaktan indirilir. Doğranmış maydanoz ile servis edilir.
Afiyet olsun.