Yazarlar
Merhaba,
Sıcacık taze taze pastane sandviçlerini kim sevmez. Ama yapımı çok zormuş gibi evde yapmaya çekinilir, başarısız olmaktan korkulur.
Oysa bu tarifle herkesin kolayca yapabileceğinin, hatta alışkanlık edinip yapmadan duramayacağının garantisi bile var:)
Kahvaltı sofralarında, ikindi çaylarında, çocukların beslenme çantalarında peynir, domates ve biber eşliğinde, ağızda eriyen, pamuk gibi bir lezzet.
MALZEMELER :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket yaş maya(42 gr.) (Taze olmasına dikkat ediniz)
Haberin Devamı
2 silme tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 7 su bardağı un
ÜZ ERİ İÇİN :
Yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI:
Bir kabın içine sıcağa yakın ılık su, sıcağa yakın ılık süt, 1 paket yaş maya ve şeker karıştırılır.
Maya eridikten sonra sıvı yağ, yumurta, tuz ilave edilerek tekrar homojen hale getirilir.
Daha sonra un kontrollu eklenerek yoğrulur.
Hamur fazla sert olmayacak, elinizden kurtulup toparlandığı an un eklemeyi bırakın. Bana 6,5 bardak yeterli geldi.
Yoğrulan hamur üzeri örtülerek 45 dakika mayalanması için bekletilir.
Daha sonra fırın kağıdı yayılmış tepsiye mayalanan hamurdan alınıp minik toplar halinde aralıklı olarak dizilir.
Üzelerine yumurta sarısı sürülüp, susam ekilen hamurlar, tepside de 20 dakika daha mayalanması için bekletilir
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
iNSTAGRAM TAKİP ADRESİ:http://www.instagram.com/gurmedengecme