Merhaba,

Vitamin ve mineral zengini kırmızı pancar, kan yapıcı, besleyici bir besindir. Pancar alırken düzgün, yuvarlak ve lekesiz olanlarını tercih etmek gerekiyor. Çok kısa bir sürede olan bu turşuyu isterseniz tek başına, ya da salatalarınızın üstüne bir kaç adet koyarak garnitür olarak kullanabilirsiniz. O iştah kabartan kıpkırmızı suyun süzülüp yeşil salatanın, havucun, turp salatasının üzerindeki ahengi yakalamak bu tarifi hemen uygulamak için en geçerli neden.

Malzemeler: Pancar, sarmısak, sirke, kaya tuzu.

Haberin Devamı

Tarifi: 1 kg. pancarı kabuklarıyla güzelce yıkayıp hatta fırçalayıp üstünü aşacak kadar suda düdüklü tencerede haşlıyorum. Pancarlara bıçak batırıp istenilen yumuşaklığa gelmişse ocaktan alıyorum.Çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Şayet kabuklarını soyup haşlarsanız o güzelim mor rengi elde edemezsiniz. Haşlanan pancarların fazla soğumadan kabuklarını soyuyorum ve bir kaç parçaya bölüp, kavanozlara yerleştiriyorum ( minik olursa 2-3 kavanoz ) ve içine 4-5 diş sarmısak atıyorum. Bir kapta 1 çay bardağı sirke, bir çay kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırıp eriyince kavanoza katıyorum. Pancarları haşladığımız sudan kavanozumuzun eksik suyunu tamamlıyorum. Kapağını 4-5 gün sonra tüketmek üzere sıkıca kapatıyorum.

Afiyet olsun.