Merhaba,
Doğanın bize cömertçe sunduğu bu armağanı tüketmenin tam zamanı.
Kırmızı pancar içerdiği vitamin ve mineraller ile adeta şifa yumrusu. Ayrıca yüksek oranda demir içerdiğinden emilimini artırıp, kansızlığa karşı mücadele eder.
Her kış haşlayıp turşusunu yaptığım pancarı artık çiğden rendeleyip salatasını yapıyorum.
Bu yöntemi öneren Pınar kızıma da buradan teşekkür ediyorum.:)
MALZEMELER:
3 adet kırmızı pancar
1 limon
Zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Pancarlar yıkanır ve kabukları soyulur. Rendenin kalın tarafıyla çukur bir kaseye rendelenir. Daha sonra zeytinyağı, limon suyu ve tuzu eklenip, karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Yeşil salataların yanına rengiyle ve lezzetiyle çok yakışıyor. Yapım aşamasında biraz mutfağınız da renkleniyor ama gerçekten bu harika lezzet için değiyor.:)
Pancar salatanızı yeşil elma rendesi, mısır ve nar ilavesiyle de çoşturabilirsiniz.
Afiyet olsun.
İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme