Merhaba,
Aşkların en tatlısı...
Bursa eşrafından Kemalpaşa ile İstanbul’un saray mutfağından muhallebinin izdivacından harika bir lezzet doğdu. Nur topu gibi dilimleri oldu. Onlar ermiş muradına, biz yiyelim ufak porsiyon.:)
MALZEMELER:
½ paket kemalpaşa tatlısı
Kemalpaşa tatlısı için su ve şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 paket hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kemal paşa tatlısı mini mini çok bereketli bir tatlı. Bu yüzden ben paketin yarısını kullandım, yeterli geldi. Önce paketin üzerindeki tarifi yarım ölçü kullanarak tatlıyı bir tencerede pişirdim. Ara sıra şerbetini tam çekmeleri için tatlıları çevirmek gerekir.
Kıvamını bulanları yavaş yavaş kevgirle alıp servis kabına dizilir.
Ardından aynı tencerede 1 litre süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 dolu yemek kaşığı un, 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası çırpıcı ile devamlı karıştırılarak pişirilir, vanilya eklenir, kaynayınca dizdiğimiz kemalpaşa tatlılarının üzerine dökülür. Hazır vanilyalı pudding de kullanabilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi serpilir. İstenirse soğuduktan sonra ters çevrilerek de sunulur.
Afiyet olsun.http://www.instagram.com/gurmedengecme