Maş fasulyesi salatası

Merhaba,

Maş fasulyesi Güneydoğu Anadolu Mutfağı'nda çok kullanılan ufak, yeşil bir fasulye türüymüş.

Akdeniz bölgesinde Toroslarda yetişip, "cin börülcesi" olarak da bilinirmiş.

Protein deposuymuş, tok tutar, kilo verdirirmiş.

Bütün bunlardan 3 ay önce haberdar oldum.:) Anlayacağınız kendisiyle yeni tanıştım.

O gün bu gün her hafta geç tanışmanın açığını kapatırcasına salatası eksik olmuyor soframdan.

Üstelik pek de sevimli, kapsül gibi:) Konuklarım gelecekse bazen üst üste yaptığım da oluyor.

Hatta fazla haşlayıp acil durumlarda kullanmak üzere buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklıyorum.

Haberin Devamı

Kullanırken o anki mutluluğum, scrabble da yüksek puanlı bir kelime yazmamla eşdeğer.:)

MALZEMELER:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 bardak nar
1 çay bardağı mısır
2 adet kornişon turşu
2-3 adet taze soğan
Biraz maydanoz,dereotu
Bir kaç yaprak taze nane
Zeytinyağı
Limon (ya da nar ekşisi)
Tuz

YAPILIŞI:
Geceden diğer bakliyatlar gibi maş fasulyesi de ıslatılır. Sabah bir tencerede 10- 15 dakika kapağı açık kaynatılır.
Şayet yarım kg. haşlarsanız tam 15 dakika sürüyor. ( Kalanını daha sonra kullanmak üzere)
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü bir kaç kez kaşık yardımıyla alınır.
Pişerken biraz ilgi istiyor.:) Yoksa taşar.
Fasulyeler yumuşayınca indirilip süzgeçte suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
Derince bir kapta yıkanmış doğranmış yeşillikler, doğranmış turşu, mısır, nar ve maş fasulyesi karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz karışımlı sosu dökülür. Bir kez daha karıştırılıp servis tabağına alınır.
Salatasından başka, piyazı, çorbası, yemeği de yapılıyor bilgisini vermeyi unutmayayım.
Afiyet olsun.