Merhaba,
Tatlıya aşık, çilek sever takipcilerim, şık sunumlu bu tarif sizlere. Son zamanların sıkça yapılan bu sütlü tatlısı ismini Newyork’ da 1996 yılında açılan meşhur Magnolia Bakery den alır.
Çilek mevsiminin tam zamani ise gelin en basit ve en lezzetli tatliyi birlikte yapalim.
MALZEMELER;
Bir tas cilek
Yarim paket yulafli biskuvi
Yarim su bardagi toz seker
2 yemek kasigi nisasta
2 su bardagi sut
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
1 kutu krema (hazır)
YAPILISI;
Bir tencereye sekeri, sutu, nisastayi, yumurta sarisini ve vanilyayi koyup muhallebi gibi pisiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra ara sira karistirip biraz ilinmasini bekliyoruz. Bu arada biskuvileri ufalayip kadehlerin dibine koyuyoruz. Bir kutu kremayi muhallebiye katip mikserle bir kac dakika cirpiyoruz. Iki parmak kadar biskuvilerin ustune dokuyor ve etrafini yikanip dogradigimiz cilekleri diziyoruz. Tekrar pudding ekleyip yine cilekleri diziyoruz. Buzdolabinda saklayip soguk olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme