Merhaba,
Kuru domates zeytinyağı ile birleşince ortaya harika bir Akdeniz lezzeti çıkıyor. Bir de içine çeşnisi katılınca varın sonucu siz tahmin edin.
Aslında nar bu salataya çok yakışıyor ama, ne yazık ki mevsimi değil. Yine de organik nar ekşisi kendisini aratmıyor. Çünkü sevgili arkadaşım Zeynep’in elleriyle yaptığı enfes nar ekşisinden 1 şişe de bana düştü. Her kullanışta kulaklarını çınlatıyorum, ellerine sağlık canım arkadaşım.
Ha bir de Yunan Mutfağında, şu japon kızın işi nedir derseniz, inanın onu ben de bilmiyorum.:)
MALZEMELER:
1 bardak kuru domates
2-3 kornişon turşu
1 avuç ceviz içi
Biraz taze kaşar
Susam
Yeşil zeytin
Maydanoz
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Önce domatesler sıcak suda 8-10 dakika yumuşaması için bekletilir. Sonrasında 3-4 parçaya doğranır ve çukurca bir kaba alınır. Turşular minik kesilir, ceviz ufalanır, biraz taze kaşar küp küp kesilir ve hepsi harmanlanır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edilir, tekrar karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri susam, maydanoz ve yeşil zeytin ile süslenir.
Afiyet olsun.
İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme