Merhaba,

Pazar günleri ailece yapılan kahvaltıların vazgeçilmezidir krep. Akıtma, cızlama, döndürme, mafuş gibi her yörede farklı isimlerle anılır. Hem tatlı, hem tuzlu malzemeyle yenen krebi kendi damak tadınıza göre tasarlayabilirsiniz. Yine ölçüm ilk kez deneyecek olanlar için az tutulmuştur.

Malzemeler: Un,süt, yumurta,tuz.

Yapılışı: Derince bir kapta 1 yumurta, yarım su bardağı un, yarım su bardağı süt ve bir çimdik tuz, hepsi birden çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar çırpılır. Bu arada tava ocağın üstüne konur. Isınırken çok az sıvı yağ sürüp bir kepçe ile ilk krep dökülür, Tava sağa sola eğilerek krebin yayılması sağlanır. Ne kadar ince olursa o kadar makbuldür. Yanlarından spatula ile kaldırılıp bakılır, altının rengi değişmeye başlayınca diğer yüzü çevrilir. Cesur bir aşçı iseniz yukarı atıp artistik bile çevirebilirsiniz. :) Pişen krepler üst üste bir tabağa alınır. Daha sonra krep düz bir zemine yayılarak her tarafına gelecek şekilde nutella sürülür. Soyulmuş bütün bir muz yerleştirilir ve rulo yaparak sarılır. Sonrasında da dilim dilim kesilir. Afiyetle yenir.

Haberin Devamı