Yazarlar
Merhaba,
Havalar biraz serinlemeye başlayınca aklımıza hemen çorbalar düşüyor.
O çok sevdiğimiz zeytinyağlı yemeklere bile dönüp bakmıyoruz. Bugün de kremalı mantar çorbası pişirelim dedim.
Umarım ilk kez deneyecek olanlar bu kolay tarifi hem zorlanmadan pişirecek, hem de lezzetine doyamayacaklar.
Yalnız mantarı alırken taze olmasına, fazla iri olmamasına özen gösterin.
Doğrayınca gözünüze çok görünen mantar, kavrulup piştikten sonra azıcık kalacaktır.
Çorba dinlendikten sonra şayet size çok kıvamlı gelirse süt ya da su ile seyreltebilirsiniz.
Haberin Devamı
MALZEMELER:
1 paket mantar ( yaklaşık 400 gr.)
1 yemek kaşığı tereyağ
3 diş sarımsak
2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Dereotu
YAPILIŞI:
Mantarlar yıkanır ve ince ince bir kabın içine doğranır. Üzerlerine kararmaması için limon sıkabilirsiniz.
Bir tencerede ise 1 yemek kaşığı tereyağ eritilip, 3 diş sarımsak rendesiyle, doğradığımız mantarlar içine atılır.
Önce su salan mantarlar, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ardından 2 yemek kaşığı un eklenip kavrulmaya dahil edilir. 4 su bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır.
Bu arada bir bardağın içinde yarım paket krema, kaynayan çorbadan alınan bir kaç kaşık su ile karıştırılır ve terbiye yapar gibi yavaşça tencerenin kenarından akıtarak çorbayla karıştırılır, bir taşım da krema ile kaynatılır, karabiber ve doğranmış dereotu ile kaselerde servis edilir.
Krema yerine 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.