Yazarlar
Merhaba,
Patlıcan mutfağımızda önemli roller üstlenen bir sebzedir. Ya da baş aktördür desek yanlış söylemiş sayılmayız. En fazla yemek çeşidi yapılan sebzelerden biridir. Bu nedenle değişik tariflerle her türlü pişirme yöntemine de açıktır. Karnıyarık ise tüm çeşitliliğin tacıdır.
MALZEMELER:
750 gr. Patlıcan
300 gr. kıyma
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
1-2 sivri biber
sıvı yağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanların parlak, çekirdeksiz olanları tercih edilir. Yıkanır, çizgili şekilde kesilir ve tuzlanır.
Yağ çekmemesi için biraz bekletilir. Sonra kızgın yağda her tarafları çevrilerek kızartılır.
Patlıcanlar yayvan bir tencereye alınarak ortaları boyuna yarılır. Ayrı bir yerde soğan
ve yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılır, sonrasında da salça veya doğranmış domates
ve tuz eklenir. Hepsi birlikte karıştırılır, kısa bir süre pişirilir.Acı biber sevenler ekleyerek
lezzetini yükseltebilirler.Bu hazırladığımız iç harcı patlıcanların ortalarına yerleştirilir.
Üzeri domates ve biberle süslenir. Daha sonra yemeğin üstüne çıkmayacak şekilde su koyup çok
kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekip yağıyla kaldığında ocaktan alınır. İnce kıyılmış maydanoz
ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/
Haberin Devamı